A Travellerspoint blog

Deel 5 - (Richting) Wellington

500 km zuidelijker

-- Zaterdag 25 juli --
Vandaag vertrekken we richting het zuiden. We nemen heel hartelijk afscheid van Elaine en Max. Joelle is verdrietig omdat ze de goudvissen moet achterlaten (maar kan je ze dan niet gewoon kopen ?) Op naar Motuapa Bay in Turangi, waar we voor 1 nacht een kleine lodge hebben. Het is een mooie rit van 1,5 uur die eindigt met een rit langs het enorme Lake Taupo. De lodge is prima, en we babbelen ook nog even met de eigenaren, een echtpaartje dit het sinds een paar maanden runt. Van binnen ziet het er een beetje uit als een hoerenkeet met veel zwart en glas en zo, maar de omgeving is in ieder geval prachtig. 20150725_144522.jpgWe lopen nog even langs het meer en gaan daarna eten in een lokale kroeg een stukje verderop, waar je kan gokken op paardenrennen en zo en waar een stel redelijk simpele locals hun vrije dag doorbrengen. Het eten is echter boven verwachting goed, Marieke heeft een salade besteld waar een flinke hertenbiefstuk bovenop ligt, en dat voor weinig. We drinken een paar drankjes, de kinderen krijgen een ijsje en Marieke en ik spelen een paar potjes pool.
Daarna terug naar het huisje, waar we in bed het eerste deel van de "Lord of the Rings" films kijken. (die geheel in Nieuw Zeeland is opgenomen). Echt wel heel cool dat wij nu al die plekjes van The Shire herkennen. We zien ook dat het grootste gedeelte van de film op het Zuidereiland is opgenomen, het is maar goed dat we daar nog naartoe gaan :-)
Zondag is weer een reisdagje. 's Ochtends brengen we na het ontbijt het overgebleven brood naar de zwarte zwanen van Lake Taupo. 20150725_150110.jpg
Rond 11 uur vertrekken we richting Wellington. Een rit van 4 uur, waarbij het landschap continu verandert: van lieflijke groene heuvels tot de uitgestrekte heidevelden van natuurpark Tongariro. 20150726_115719.jpgOp de achergrond zien we grote bergen, vaak met sneeuw erop. Je kunt hier ook skieen, maar wij besluiten dat niet te doen. Linda heeft het ons afgeraden, en het is vrij duur voor een dagje.
Vandaag is het ook heel slecht weer: mist en regen, dus het zal op de skihellingen niet echt aangenaam vertoeven zijn.
We rijden door kleine dorpjes, die eigenlijk steeds mooier worden. We zien steeds meer Engelse invloeden, huizen met mooi houtsnijwerk en in oud Koloniale stijl. Wel zijn in elk dorp minimaal een Mc Donald's en een Subway, hoe piepklein het ook is!
De kinderen houden zich goed en zijn achterin lief aan het kleuren en tekenen. Rond half vier rijden we Wellington binnen, dat prachtig ligt op de heuvels rondom een baai. We zien ook al de Interislander ferry liggen, het schip waarop we dinsdag de overtocht naar het Zuidereiland zullen maken.
We hebben een appartement geboekt in een flatgebouw middenin het zakendistrict. Wellington blijkt een mondiale stad te zijn, met sjieke winkels en goedgeklede mensen. Dit is even een verschil met de 'laid back' stijl die we onderweg hebben gezien van het platteland van Nieuw Zeeland.
We maken een flinke wandeling door de stad en langs het water naar de supermarkt. Jaap klust een heerlijke curry in elkaar, zelfs de kinderen hebben er niets op aan te merken :-)

--maandag 27 juli--
Vandaag dus in Wellington. We besluiten om eerst naar de Ferry te lopen om alvast informatie in te winnen over hoe de auto in te leveren, hoe het gaat met onze bagage etc. Dat blijkt een flinke wandeling want de terminal die we dachten dat het was bleek van een andere maatschappij te zijn.
Na een wandeling van een paar kilometer langs een soort snelweg, waarbij we de moed erin proberen te houden, komen we aan bij de terminal.
Daar worden we weer supergoed geinformeerd. Wat zijn de Nieuw Zeelanders toch lief en behulpzaam, dat valt ons elke keer weer op. We vragen of ze een taxi willen bestellen voor ons, ook dat gaat heel gemakkelijk en 5 minuten later staat er een taxi die ons van 18 dollar naar het centrum van de stad brengt (dat valt erg mee dus) in een luxe Hybride Toyota Camry, waarin de meeste texichauffeurs rijden. De full electric car zoals de Tesla heeft hier duidelijk nog niet zijn intrede gedaan. We gaan naar het Te Papa museum. Dat blijkt een enorm groot en prachtig museum te zijn dat gratis te betreden is. Ze hebben er veel, van wetenschappelijke dingen als cultuur historische zaken.large_20150727_121533.jpg We bekijken wat (interactieve) tentoonstellingen over Maori's. large_20150727_121158.jpglarge_20150727_134245.jpglarge_20150727_134508.jpgErg boeiend allemaal. Er zijn ook verschillende doe-dingen voor kinderen, dat hebben ze heel slim aangepakt.
large_20150727_124553.jpg Onze kinderen vermaken zich dan ook prima. We lunchen heerlijk in het museum, waar we als toetje allemaal lekkernijen bestellen zoals truffel-cake, double chocolate brownie, carrot-pecan cake en apple crumble... hmmm.
Hierna bezoeken we nog een tentoonstellinging over de deep-sea waar ze een echte reuzen-inktvis hebben op sterk water, de enige in de wereld in een museum, een erg gaaf en gevaarlijk uitziend dier met tentakels met enorm haken eraan en een enorme snavel. Daarna hebben de kinderen nog wat gespeeld in een soort proefjes lokaal waar ze dingen onder een microscoop konden bekijken.large_20150727_152330.jpg
Na het museum zijn we naar ons appertement gegaan om te gaan zwemmen. Het zwembadje was klein en zat aan een sportschool vast. Een beetje apart want er zaten dus allemaal mensen te sporten aan de andere kant van een glazen wand, die zaten ons maar vreemd aan te kijken dat we daar aan het zwemmen waren. Het water was koud en zout. Na een uurtje hebben we ons gedouched en aangekleed om uit te gaan. We zijn lopend naar het uitgaans centrum gegaan van Wellington, waar veel leuke barretjes en restaurants zaten. We hebben een leuk hip restaurant uitgezocht en het eten was fantastisch. Een verademing na alle kroeghappen die we hadden gehad. We bestelden lekker een flesje wijn en allerlei lekkere en bijzondere happen zoals geit-ravioli en seefood wontons. We hebben heel lang getafeld en de kinderen hebben zich heel goed gehouden. Daarna een beetje tipsy weer naar het apartement gegaan.

-- Dinsdag 28 juli --
We hebben nog een halve dag voor de Ferry vertrekt naar het Zuidereiland, dus we besluiten om een antiek trammetje te pakken die helemaal naar boven gaat. Wellington ligt op een grote heuvel dus er zijn flinke hoogte verschillen. De tram is prachtig en helemaal schuin gebouwd in trapvorm.large_20150728_104223.jpg
Bovenaan gekomen wandelen we door prachtige botanische tuinen met aparte thema's zoals beschermde soort en een "fragrance garden" waar je bijna bedwelmd wordt door de geurige bloemen. Er is ook een heel leuk speeltuintje in het midden van de tuinen en daar genieten we van het zonnetje en elkaar want het is heerlijk weer.large_20150728_105355.jpglarge_20150728_111559.jpglarge_20150728_104623.jpg De kinderen spelen er fijn, de vogels fluiten en we zien zelfs een aantal grote bruine papegaaien die daar kennelijk wonen en lekker veel lawaai maken. Daarna lunchen we aan de rand van de "rose garden" in een hip tentje.20150728_112937.jpg20150728_114315.jpg Ze zijn elke keer weer verbaasd en blij als we een tip geven, ik kreeg nu zelfs te horen : "a five dollar tip from this lovely man !" - waarna een paar kreten van blijdschap uit de keuken klonken. Er grappig en ook weer een heel fijne bediening. We sjokken terug naar het trammetje, maar Joelle begint moe te worden van het vele lopen en ze sputtert wat tegen. We gaan weer terug met het trammetje en kinderen mogen vooraan staan en aan het belletje van de tram trekken. Daarna checken we uit het appartement en gaan met de auto naar de ferry. We checken daar de koffers in en leveren de auto in (zet maar ergens neer en gooi de sleutels in een bus) en kunnen bijna meteen vertrekken, prima timing ! De kinderen zijn duidelijk opgewonden. De tocht uit het Noordereiland is mooi. We ontmoeten een Nederlands stel met twee dochtertjes en die spelen met onze kinderen. Wij maken een gezellig praatje en je merkt dat zowel de kinderen als wij het prettig vinden om even met wat landgenoten om te gaan. Als we bij het Zuidereiland aan komen na een paar uurtjes varen is de uitzicht heel erg mooi: Veel kleine onbewoonde eilandjes, een diep blauwe zee en overal vogels.large_20150728_163917.jpglarge_20150728_155600.jpglarge_20150728_150412.jpg
Als we van de boot gaan regelen we eerst een nieuwe auto. Een gloednieuwe Toyota Highlander, ietsje kleiner dan de enorme Prado diesel die we hadden maar veel moderner, krachtiger en stiller (want benzine) en ook luxer met leren bekleding etc.
We komen al na twee kilometer rijden aan bij het cottage die we weer online hadden geboekt. Het is een prachtig engels uitziende cottage (Rose Cottage genaamd) en helemaal geweldig voor kinderen, met veel knuffels en kinderboeken. Ze hebben een groot stuk zelf gebakken appeltaart voor ons klaargezet, er zit soep en een soort worst in de vriezer, een pakje melk voor morgenochtend etc. heel schattig allemaal.
Nadat we een beetje gesetteld zijn gaan we een hapje eten in een lokaal tentje, steak en hamburgers etc. De mensen zijn verbaasd als we zeggen dat we enkele dagen in Picton blijven, kennelijk komt iedereen hier alleen aan met de Ferry maar vertrekt meteen. Wederom verbazing over een fooi van een paar dollar, en oprechte dankbaarheid. Eenmaal terug in het huisje slaan de kinderen een beetje op hol, het is ook wel erg veel voor ze allemaal natuurlijk al die verandering. Joelle heeft een enorme huilbui. Na een tijdje trekken ze allebei weer bij en gaan lekker slapen. We houden morgen lekker een dagje rust : We gaan zeehondjes bekijken in de haven die daar 's ochtends komen spelen, en we willen koekjes gaan bakken.

Posted by jaapwesterbeek 03:27

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint